Вести

"ПРЕГЛЕД ИСТОРИЈЕ САВРЕМЕНОГ МОЗАИКА У СРБИЈИ"

У Градском музеју у Вршцу одржано је предавање са фотопројекцијом “Преглед историје савременог мозаика у Србији” поводом отварања изложбе у циљу промоције књиге “Мозаик у Србији 1950-2015”, која је изашла из штампе уз помоћ Министарства културе и информисања.

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА СПОМЕНИКА ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ КАРАЂОРЂЕВИЋА

Промоција модела будућег споменика Његовог Величанства Краља Петра Првог Карађорђевића, рад академског вајара др Велимира Каралвелића одржана је у петак у Градском музеју Вршац.

ОРГАНИЗОВАН БОРАВАК ДЕЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

У оквиру програма Црвеног крста - одмор и опоравак социјално угрожене деце, финансиран од Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, у периоду од 03.08. до 09.08.2021. у Одмаралишту Црвеног крста Вршац, на вршачком брегу борави 75 деце са Косова и Метохије.

ОРГАНИЗОВАН ЈЕДНОДНЕВНИ КАМП ЗА ЧУВАРЕ ПРИРОДЕ ИЗ ВОЈВОДИНЕ

Поводом обележавања међународног дана Чувара природе, ЈКП "Други октобар", као управљач предела са изузетним одликама „Вршачке планине“, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине, организовао је једнодневни камп за чуваре природе из целе Војводине, који је одржан на Вршачком брегу.

Pages