Вести

АГРИКО ПИЈАЦА ЈЕ ОД ДАНАС ЈЕДИНА ЗЕЛЕНА ПИЈАЦА

Градоначелница је обавестила грађане да досадашња зелена пијаца од данас званично престаје са радом, а грађани ће убудуће ове производе моћи да купују у објекту нове Агрико пијаце. Она је истакла да је претходна градска власт покренула пројекат прекограничне сарадње, а чији је предмет нова Агрико пијаца и да је ово сада само извршавање преузетих обавеза из наведеног пројекта који се финансира из фондова ЕУ што је у складу са процесом евроинтеграција наше земље.

- Примарни разлог стављања Агрико пијаце у пуну функцију нису евентуалне последице услед раскида уговора према ком је реализован овај пројекат, већ што ће отварањем нове Агрико пијаце грађани Вршца добити много виши квалитет услуга а закупци много боље услове рада, навела је градоначелница.
Драгана Митровић је на крају изразила наду да ће сви закупци и грађани бити конструктивни у процесу пресељења пијаце и скренула је пажњу да било какво оглушавање о Одлуку градске власти и организовање било каквих протеста није у интересу грађана Вршца и да ће град предузети све законске мере у случају организовања опструкција као што је то био случај претходних дана на зеленој пијаци.
Директор ЈКП Други октобар Драгослав Алексић се придружује излагању градоначелнице око свих чињеница и околности, а да ће Други октобар извршити све преузете обавезе из пројекта као и обавезе према свом оснивачу, што је у интересу самог града и грађана Вршца.
- ЈКП Други октобар је активни учесник међународних пројеката, чијим би се одрицањем изгубили огромни бенефити које они носе, додао је на крају Алексић.