Вести

ЧЛАНОВИ ЂАЧКОГ ПАРЛАМЕНТА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градска кућа у Вршцу још једном је отворила своја врата, али овога пута ученицима основних школа.
У свечаној сали Градске куће одржан је пријем чланова ђачког парламента, поводом обележавања дечије недеље. Гости су били ученици основних школа из града, ученици основне школе из Павлиша као и ученици Школе за основно и средње образовање Јелена Варјашки.
Ученике је поздравила Градоначелница Драгана Митровић и том приликом пожелела им добродошлицу.
Градска управа отворила је врата за сву децу и све ђаке, јер на тај начин Град жели да покаже деци и будућим нараштајима како ради Градско веће, како ради Градска скупштина, шта се одлучује и шта се дешава у Градској управи. Надам се да ће неки од ученика једног дана бити и наше колеге и наследници – изјавила је за наш портал Градоначелница Вршца.
И ове године, као и до сада организовано је предавање о Градској управи. Ђаци су имали прилику да се информишу о надлежностима, а могли су и да постављају питања о свему што им није јасно и све што их занима када је у питању посао Градске власти.
На овај начин желимо да скренемо пажњу да би одрасли требали више да воде рачуна о остваривању дечијих права, више да слушају своју децу и да уважавају њихово мишљење. На тај начин можемо деци да пружимо квалитетно образовање и васпитање – закључила је Гардоначелница Драгана Митровић