Вести

ЧЛАНОВИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ОБИШЛИ НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ИЗБЕГЛИЧКЕ ПОРОДИЦЕ

Чланица Градског већа Татјана Николић са сарадницима, обишла је данас монтажне куће у Ужичкој улици, које су додељене најугроженијим породицама избеглица, а у циљу њиховог стамбеног збрињавања.
У питању је 5 стамбених монтажних објеката (монтажних кућа). Сваки објекат је површине 52 м2, док је окућница уз сваки објекат 5 ари. Монтажне објекте је донирао Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије, а Град Вршац је обезбедио локацију и сву неопходну инфраструктуру.

– Вредност ове инвестиције била је 12,5 милиона динара, с тим што је трошкове сносио Комесаријат за избеглице, а Град Вршац је обезбедио простор односно грађевинско земљиште на којем су објекти и изграђени. Оно што је наша тенденција је, да у наредном периоду са Комесаријатом за избеглице помогнемо што више избегличких породица, како би нормално живели и опстали на нашој територији. У претходном периоду поделили смо и пакете за економско оснаживање у вредности од 2 милиона динара, како би они покренули сопствене послове везане за њихово економско оснаживање, остваривање профита и изддржавање својих породица. Поред тога обезбеђени су и пакети грађевинског материјала – изјавила је Татјана Николић, чланица већа задужена за социјалну заштиту.

У Граду Вршцу, у наредном периоду у плану је почетак изградње зграде за избегла лица, која су већ изабрана у јуну месецу. Крајем октобра , такође у Ужичкој улици креће изградња зграде у којој ће бити збринуто 20 породица.