Вести

Драгана Митровић једногласно изабрана за председницу ГрО СНС Вршац

Изборна Скупштина Градског одбора Српске напредне странке Вршца одржана је вечерас у Конгресној дворани Центра Миленијум. После готово седам година у статусу повереништва, досадашња повереница Драгана Митровић, једногласном одлуком 135 делегата Изборне скупштине, изабрана је за председницу Градског одбора СНС Вршац.
Скупштином је председавала делегат Тања Томашевић Дамњановић, а помагали су јој најстарији делегат Скупштине Нада Милинковић и најмлађи Сара Павлов, док су за овериваче записника изабрани делегати Жељко Мрдаљ и Марко Рашић.
Седницу су својим присуством увеличали потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Бранко Маловић, члан Извршног одбора Владета Костић и народни посланик у Скупштини Републике Србије Марко Младеновић.
Такође, Изборној седници су присуствовали и најугледнији вршачки привредници и јавне личности, који су дали недвосмислену подршку политици Председника Александра Вучића и Српске напредне странке.
После интонирања химне Српске напредне странке „Тамо далеко“, верификациона комисија, којом је председавао Јован Кнежевић, констатовала је кворум за пуноважно одлучивање, а потом је извештај о досадашњем раду Градског одбора поднела повереница Драгана Митровић.
Она се осврнула на све околности које су пратиле раст Градског одбора СНС Вршац од 2016. године и пут којим је, од практично опозиционе странке, ова политичка организација заслужила највеће поверење грађана Вршца од увођења вишестраначја.
Током исцрпног излагања Драгане Митровић смењивали су се аплаузи и овације у препуној Конгресној дворани Центра Миленијум. Она се захвалила свим својим сарадницима, посебно председницима месних одбора ГрО СНС Вршац, на великом залагању и пожртвованости у раду и истакла их као најзаслужније за то што СНС у Вршцу данас има чиме да се похвали.
Делегат и посланица у Скупштини АП Војводине Сузана Пронић образложила је предлог 134 делагата Изборне скупштине ГрО СНС Вршац да се Драгана Митровић изабере за председника овог одбора.
„По формирању власти, Драгана Митровић постаје прва жена градоначелник, уједно и први градоначелник Вршца након враћања статуса града. Та функција, коју успешно обавља већ други мандат, није је променила ни на који начин. Остала је привржена страначком раду, 24 часа доступна сваком нашем члану и присутна при свакој страначкој активности. Управо захваљујући досадашњем одговорном и преданом раду, чланство Српске напредне странке у Вршцу је данас вишеструко бројније. Грађани Вршца препознали су и подржали политику нашег Председника Александра Вучића и Српске напредне странке. Резултати рада локалне власти, коју предводи Драгана Митровић, видљиви на сваком кораку у нашем граду“, истакла је Пронићева у свом обраћању Скупштини.
Након што је председница Изборне комисије Андријана Максимовић саопштила резултате гласања, према којима је Драгана Митровић једногласно изабрана за председницу Градског одбора Српске напредне странке у Вршцу, као и громогласног вишеминутног аплауза, нова председница, Драгана Митровић, обратила се Скупштини и изразила захвалност.
„Биће ми велика част да водим Градски одбор Вршац, али и обавеза и одговорност према нашој странци. Велики су изазови пред нама. Очекује нас много посла у будућности. Верујем да заједно можемо много више да урадимо и похвалимо се, следећи пут, још бољим резултатима. Поносна сам на тим људи који је око мене. Вечерас су овде људи, који су учествовали још у оснивању одбора, али и много нових наших страначких колега. Врата нашег градског одбора биће и даље широм отворена, за све оне који имају исти циљ, а то је боља будућност свих Вршчана. Драго ми је што настављамо заједно да корачамо ка новим победама. Тај пут ће у будућности бити све тежи. Зато вас позивам да и ви, као и ја, свој избор схватите као велику обавезу и одговорност. Сви заједно морамо да радимо још марљивије, још преданије, баш онако како нас, све ове године, учи наш Председник Александар Вучић. Само уз снажан Градски одбор Српске напредне странке, Вршац може бити снажнији и лепши за живот свих наших суграђана. Још једном велико вам хвала, идемо даље у нове победе“, рекла је Драгана Митровић, након чега је уследио громогласан аплауз и овације присутних делегата и гостију.
Извор: evrsac.rs