Вести

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У АКВАТЛОНУ

У оквиру Вршачког спортског лета, протеклог викенда, на Градском језеру у Вршцу одржано је Државно првенство у акватлону. Захваљујући прошлогодишњој сјајној организацији, Српска триатлонска унија поново је поверила Граду Вршцу и локалном триатлон клубу Ахил најмасовније такмичење у земљи у овој дисциплини. Такмичење је започело тркама млађих категорија, а потом су одмерене снаге у главној трци, где су учесници најпре пливали 1000м у Градском језеру а затим трчали 6 кругова око језера, што представља дужину од 5200м. Град Вршац угостио је ове године такмичаре из Београда, Панчева, Ниша, Бора, Новог Сада, Костолца и Ваљева.
"Амбијент је био фантастичан, побринули смо се да деца и навијачи добију реквизите за навијање, да целу причу подигнемо за један степеник више. Тренутно смо једини организатори триатлона у целој земљи који обезбеђују финишерске медаље за све учеснике, од најмлађих категорија до најстаријих. Позитивне вибрације које смо добијали од свих који су се нашли у нашем граду, дају нам мотив да идуће године направимо још бољу и престижнију трку." изјавио је члан Градског већа за спорт и омладину Марко Рашић.
Апсолутни победник у мушкој категорији је Данко Владимир, док је код девојака најбоља била Ива Павловић из Крагујевца. Посебну категорију, као награду за наше суграђане понео је најбржи вршчанин Андреј Цуканић, а најбржа девојка је Данијела Ризвић такође из Вршца.
"Посебну захвалност дугујемо Граду Вршцу за несебичну помоћ око организације и врхунског гостопримства. Такође, захваљујемо се спонзорима: Туристичкој организацији Вршца, Центру Миленијум, ЈКП Други Октобар Вршац, Свислајн Таково, Фајт клубу Вива и Фитнес клубу 8. Велику захвалност дугујемо и Српској триатлонској унији која је омогућила одржавање државног првенства у акватлону у нашем граду. Техничко особље и судије су и овога пута све одрадиле беспрекорно и све је протекло у најбољем реду. Видимо се и догодине на градском језеру на Акватлону бр.3!" изјавио је Кристифор Манчу, председник Триатлон клуба Ахил из Вршца.
Претходно вече, такође у оквиру Вршачког спортског лета у организацији Града Вршца и Фитнес клуба "8" одржан је отворени фитнес тренинг на Градском језеру.
Окупљени у великом броју, учесници су могли да се опробају у функционалном фитнесу, а за најбоље су обезбеђене и награде. Отворени тренинг одржао је чувени вршачки фитнес инструктор Милан Шалиначки.
Извор: Град Вршац