Вести

ГРАД ВРШАЦ ДОМАЋИН ДЕЦИ БЕЗ РОДИТЕЉСКОГ СТАРАЊА

Домаћини су за децу организовали бројне активности како би им боравак у граду био што лепши и садржајнији. Оваква врста посете организована је по први пут, али према речима градоначелнице Драгане Митровић, на чију иницијативу је и реализована посета,  то ће убудуће постати пракса.
Деца су прво посетила Градску кућу где су их градоначелница Драгана Митровић и њени сарадници срдачно дочекали и уручили им поклоне за добродошлицу.
-Велика ми је част и задовољство што смо данас у прилилици да угостимо децу из Беле Цркве. Ово је први пут да Вршац организује пријем деце и обилазак града и његових знаменитости. Потрудићрмо се да у наредном периоду ово постане пракса, и да их угостимо кад год у граду има неких дешавања, рекла је Градоначелница Вршца Драгана Митровић.

У Дому за децу без родитељског старања „Вера Радивојевић“ из Беле Цркве тренутно борави 40 штићеника, а капацитети Дома су 48 места. Данашњој посети присуствовало је десеторо деце.
Према речима Татјане Николић, чланице већа, задужене за социјална питања, ово је један од видова социјалне интеграције деце из Дома и нада се да ће им ово дружење остати у лепом сећању.
-Надамо се да ће нас наши гости из Дома за децу без родитељског старања „Вера Радивојевић“ из Беле Цркве у будућности чешће посећивати. Драго нам је што смо их угостили и надамо се да ћемо то чинити и даље јер је то једно значајно искуство за њих и корак ка социјализацији и инклузији у социјалној средини, навела је Татјана Николић.
Са децом у посети била је и директорка Дома за децу и омладину у Белој Цркви Марија Маслаћ Живановић која се пре свега захвалила локалној самоуправи што је организовала један овакав обилазак и посету Вршцу. Она је додала да су деца пресрећна и одушевљена, и да ће из Вршца отићи задовољни и пуни утисака.
Након обиласка Градске куће, за децу из Беле Цркве организован је и обилазак Центра Миленијум и Дома Црвеног крста на Вршачком брегу, где су за њих организоване креативне радионице. У вечерњим часовима, деца ће присуствовати концерту Сергеја Ћетковића.
Данашњи дан деци остаће у лепом сећању, а према речима надлежних из локалне самоуправе, овакви обиласци и дружења постаће традиција. Деци из Беле Цркве ова пажња пуно значи, њихова срца испнуњена су срећом, а осмех им не силази са лица. Ово је само доказ да неко брине о њима и поклања им пажњу коју они заслужују.