Вести

ЈАПАН ПОНОВО У ВРШЦУ

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, угостила је професора Универзитета из Осаке, Такеши Накану,  и професорку Каори Кимура, историјског истраживача Универзитета из Будимпеште, иначе супервизора у односима Вршца и Јапана. Циљ посете је међународна сарадња Јапана и Вршца, која датира још од пре пар година.
Градоначелница је том приликом изјавила, како јој је изузетна част и задовољство што има прилику да угости професора Накану, човека који је остварио изузетне резултате у области заштите животне средине. Такође, истакла је да ће сарадња Вршца са Јапаном убудуће ићи узлазном путањом.

Поред тога, градоначелница је поздравила и професорку Каори Кимуру, која је драги гост у нашем граду безмало једну деценију.
– Надам се да ће госпођа Кимура и у будућности помоћи својим саветима, на поспешивању међународне сарадње  Вршца и Јапана, као што то чини у Мађарској и Русији.
Професор Такеши Накану, приликом обраћања присутнима, захвалио се градоначелници на срдачном пријему и исказао је задовољство што је са њима данас било и  Ханами удружење из Вршца. Како наводи професор Накану, Вршац и удружење Ханами ће у будућности сарађивати на пројектима који имају за циљ унапређење квалитета живозне средине, као и на размени студената.
Поред тога, професор  је истакао како би волео да оствари сарадњу са Пољопривредном школом Вршац, која би била том приликом повезана са неком од пољопривредних школа из Јапана. На крају, професор Накану је истакао да ученици из Јапанских пољопривредних школа имају жељу да упознају нашу културу и посете градове као што су Вршац, Панчево, и околна насељена места и општине.
На самом крају обратила се и  професорка Каори Кимура, која је истакла да са удружењем Ханами из Вршца сарађује већ дужи низ година на разним пројектима, и нада се да ће се та сарадња успешно наставити и у будућности..