Вести

Јавна промоција пријава за Пензионерске картице и потписивање споразума са локалним предузећима у Вршцу

Данас је у Вршцу одржана Јавна промоција пријава за Пензионерске картице и потписивање споразума са локалним предузећима. Овим поводом данас је у Вршцу боравила делегација Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, предвођена директором Рељом Огњеновићем. Директор Огњеновић најпре је обишао ново отворену зграду РФ ПиО и РФзО у улици Ђуре Јакшића чија је реконструкција трајала нешто више од једне године. Након обиласка уследило је потписивање споразума са локалним предузећима и установама, партнерима на пројекту Пензионерске картице у Градској кући. Директорка филијале РФ ПиО у Вршцу Јелена Мушкиња потписала је уговор са 10 привредника и јавних установа у нашем граду. За то време, на Тргу Светог Теодора Вршачког организована је Јавна промоција пријава за пензионерске картице, на којима су запослени у РФ ПиО вршили пријаве пензионера, делили лафете и промо материјал и разговарали са вршачким пензионерима о начину функционисања овог програма. Више стотина пензионера је данас посетило штандове РФ ПиО на Тргу Светог Теодора, а до данас се за Пензионерску картицу пријавила готово половина пензионера са подручја које покрива филијала РФ ПиО у Вршцу. Штандове су обишли и градоначелница Вршца Драгана Митровић, директор РФ ПиО Реља Огњеновић са сарадницима и директорка филијале РФ ПиО Вршац Јелена Мушкиња.

"Град Вршац је данас и званично ушао у национални програм Пензионерских картица, захваљујући којма ће нашим најстаријим суграђанима бити омогућено да додатно уштеде свој новац. Захваљујући друштвено одговорним привредницима и институцијама нашег Града са којима смо потписали уговоре, вршачки пензионери ће моћи да остваре бројне погодности како куповином роба и услуга код партнерских фирми тако и уштедом на рачунима за комуналне услуге и програмске садржаје наших установа културе. Знајући колико је држава Србија последњих година урадила на побољшању услова живота пензионера, а исто тако сећамо се и када су пензионери помогли нашој земљи током финансијске консолидације, Град Вршац је препознао важност овог пројекта и позвао све друштвено одговорне субјекте нашег града да се придруже пројекту и помогну да наши најстарији суграђани остваре додатне бенефите. Велико ми је задовољство што је данас овде на нашем градском тргу овакво интересовање пензионера и што су представници Фонда ПиО данас овде да са њима разговарају и објасне им на који начин могу користити своје Пензионерске картице. Захвалила бих свим партнерима који су данас потписали ове уговоре са Градом Вршцем и Фондом ПиО, а позивам и све остале привредне субјекте и јавне установе у Граду, да се укључе у овако значајан национални пројекат и помогну у даљој подршци пензионерима јер су они то заиста заслужили." изјавила је након обиласка штандова на Тргу Светог Теодора, Драгана Митровић градоначелница Вршца.

Споразуме којима ће омогућити попусте на робу и услуге потписали су Друштво са ограниченом одговорношћу за производњу „МБВ“ Вршац, Друштво са ограниченом одговорношћу за производњу „Агро-Кула“, Лабораторија за микробиологију „Др Ивковић лабораторијa”, Апотекарска установа „ATHOS PHARM“, Трговина ортопедском опремом “ОRTOSTEP МЕDICAL“ и СЗТР “Kids land”, док су Јавни привредни субјекти који су се овом приликом укључили у пројекат Пензионерска картица су Градски музеј Вршац, Народно позориште „Стерија“ Вршац, Градска библиотека Вршац и ЈКП „Други-октобар“.

"Данас сам са сарадницима био у посети Филијали Вршац. У реновираном пословном простору филијале РФ ПиО Вршац, који смо данас обишли, обезбеђени су бољи услови за пријем странака - корисника и осигураника, а запосленима омогућени знатно бољи и адекватнији услови за рад. Важно нам је да бринемо о захтевима странака, али исто тако да запосленима омогућимо адекватне услове за рад, што ће свакако допринети да се унапреде и убрзају пословни процеси, а продуктивност рада повећа. Током данашње посете, такође сам у оквиру јавне промоције Пензионерске картице присуствовао потписивању споразума са друштвено одговорним компанијама у Вршцу који су потписивани у присуству градоначелнице Драгане Митровић и желим да се захвалим компанијама које су препознале важност овог пројекта и одлучиле да учествују и директном побољшању материјалног положаја пензионера." навео је у својој изјави директор РФ ПиО Реља Огњеновић.

Извор: Град Вршац