Вести

ЈЕСЕЊИ КАМП НА ОДМАРАЛИШТУ ЦРВЕНОГ КРСТА ВРШАЦ

Црвени крст Вршац у периоду од 28. до 30. октобра реализује јесењи камп за средњошколце са циљем промоције програма и активности Црвеног крста и пријем нових младих волонтера у Црвени крст.
Теме које ће се обрађивати током кампа су:
- Дифузија- ширење знања о Међународном покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца
- Програм Борба против трговине људима
- Прва помоћ и деловање у несрећама
- Болести зависности
- Промоција хуманих вредности.
Мисија Црвеног крста је да олакша људску патњу са задатком да пружи помоћ угроженим лицима, да превентивно делује и просвећује грађане у области социјалне и здравствене заштите и унапређује хуманитарне вредности у друштву, уз подршку младих кроз волонтирање.
Чланови градског већа Маја Ристић Лажетић и Мирослав Лепир посетили су данас ученике средњих школа, који су учесници кампа и том приликом поразговарати о важности и значају тема које ће током боравка бити презентоване од стране едукованих лица запослених у Црвеном крсту Вршац.
"Разговарали смо о значају укључивања младих у овако важне и пре свега хумане, друштвено-одговорне активности кроз едукацију и примену научених знања и вештина у реалним ситуацијама, у циљу подизања друштвене свести и развијању позитивног система друштвених вредности. Развијање волонтеризма младих један је од циљева Стратегије социјалне заштите града Вршца у сврху доприноса свеукупним активностима на побољшању квалитета и услова живота најосетљивијих друштвених група , обезбеђењу социјалне сигурности и доступности помоћи онима којима је она најпотребнија." изјавила је Маја Ристић Лажетић, чланица Градског већа за социјална питања.
Извор: Град Вршац