Вести

МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ СА ПОКРАЈИНСКИМ ФОНДОВИМА ЗА РАЗВОЈ

Градоначелница Вршца Дргана Митровић, директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде Александар Богдановић и директор Развојног фонда АП Војводине Горан Савић, потписали су данас Меморандум о заједничкој сарадњи.
Циљ ове сарадње је пре свега пласман повољних финансијских средстава локалној пословној заједници и привредним субјектима који послују на територији нашег Града. Према речима градоначелнице Вршца, потписивање Меморандума је резултат сарадње Града и Покрајинских фондова.

-Значај потпсивања овог меморандума јесте тај да свим привредницима и пољопривредницима са територије Града Вршца омогућимо, помогнемо и пружимо подршку да на лакши начин дођу до средстава којима располажу Покрајински фонд за развој пољопривреде и Развојни фонд. Добро је да на овај начин подстичемо и побољшамо услове рада и пословања малих и средњих предузећа као и пољопривредних газдинстава, поготово у томе да одрже своје постојеће пословање и да улажу у свој пословни амбијент и да унапреде своје пословање, а поред тога помоћићемо им да буду конкурентни на тржишту. Потписивање Меморандума је резултат сарадње Града и Покрајинских фондова, и надам се да ћемо у будућности и побољшати ову сарадњу и да ћемо нашим грађанима, привредницима и пољопривредницима омогућити квалитетан развој, рекла је након потписивања Меморандума, градоначелница Драгана Митровић.
Према речима чланице већа за привреду која је такође присуствовала потписивању Меморандума, Наташе Ћирић, Град Вршац је био иницијатор ове сарадње.
-Вршац и Гаранцијски фонд Војводине сарађују већ неколико година, и то је само пример добре праксе да овако треба да размишљамо и да радимо на унапређењу свеукупне привреде Града Вршца, рекла је Наташа Ћирић.
Како наводе из Развојног фонда АП Војводине, ово је већ четврти састанак у овој години. Град Вршац и сви представници привреде и пољопривреде на челу са Градоначелницом имају једну велику иницијативу и све друге војвођанске општине и градови требало би да се угледају на Вршац.

-Овај Меморандум је почетак наше заједничке сарадње. Имамо довољно средстава за пласман. Овим субвенционисањем и Меморандумом много ће се олакшати узимање и добијање кредитних средстава привредницима и пољопривредницима, навео је директор Развојног фонда АП Војводине, Горан Савић.
Буџетска средства за развој пољопривреде су тренутно најповољнија буџетска средства на простору АП Војводине која служе за кредитирање пољопривредних предузећа, газдинстава и индивидуалних пољопривредних произвођача. Према речима директора Покрајинског фонда за развој пољопривреде Александра Богдановића, захваљујући овом Меморандуму, Вршац је постао први град у АП Војводине који је отворио једну могућност субвенционисања тих трошкова који су и до сада били са каматом од 1 или 2 посто на нивоу године.
-Пољопривредни произвођачи и газдинства са територије Града Вршца овим добијају један бескаматни зајам и на тај начин Град Вршац се активно укључује у могућност побољшања једне привредне и пољопривредне климе код наших пољопривредника и да на тај начин омогући да дођу до што повољнијих, бескаматних средстава на један период од 5 година како би могли да развијају своју пољопривредну производњу и омогуће пре свега за град Вршац битне ствари као што је отварање нових радних места, рекао је директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде Александар Богдановић.

Након потписивања меморандума о заједничкој сарадњи, у Великој Сали Градске управе одржана је и презентација кредитних линија Покрајинског фонда за развој пољопривреде, развојног фонда АП Војводине и Гаранцијског фонда АП Војводине.