Вести

МО ГрО СНС ВРШАЦ ПОДРЖАО УРЕЂЕЊЕ НАСЕЉЕНОГ МЕСТА МАРКОВАЦ

Становници Марковца успешно су протеклог викенда спровели велику акцију уређења села. У организација Савета МЗ Марковац, а уз велику подршку Месног одбора Марковац ГрО СНС Вршац, мештани су уредили зелене површине, очистили улице и дивље депоније у намери да њихово село изгледа још лепше и уређеније.
Савет МЗ Марковац се захвалио својим мештанима и овом приликом упутио још један апел на све мештане Марковца да смеће одлажу на за то предвиђена места.
"Акција не само да даје лепши и чистији изглед села, већ и подстиче децу да воде рачуна о свом селу. Много вам хвала на подршци у оваквим акцијама и рачунамо на вас у нашим будућим акцијама", изјавио је председник савета МЗ Марковац Јаблан Лазић.
Члан Градског већа за рурални развој Славиша Максимовић посетио је село Марковац и том приликом обишао вредне Марковчане током спровођења акције.
"Овакве акције имају за циљ подизање свести становника о заштити животне средине. Веома је важно што су мештани и овом приликом уредили простор који је у претходном периоду био дивља депонија, садњом нових стабала тополе, а при том редовно одржавали овај простор што ће сигурно у наредном периоду прерасти у лепо уређен парк. План нам је да ту поставимо клупе и друге садржаје за све генерације. Ово је пример добре праксе сарадње Савета МЗ са својим становницима, које би требало да следе и остале Месне заједнице", истакао је Максимовић