Вести

НАСТАВЉА СЕ ВРШАЧКО СПОРТСКО ЛЕТО 2021

Предстојећег викенда на Градском језеру у Вршцу, државним првенством у акватлону и фитнес тренингом на отвореном наставља се Вршачко спортско лето 2021. Најпре ће у суботу од 18.00 дугогодишњи фитнес инструктор Милан Шалиначки водити програм комбинованог тренинга и позивамо све наше суграђане да се упознају са све популарнијим начином одржавања и унапређења физичке кондиције и личног здравља. Недеља је резервисана за спортисте са издржљивијом физичком спремом који ће се и ове године на нашем језеру такмичити у оквиру државног првенства у акватлону. Најпре ће трка бити организована у млађим категоријама где ће се такмичити пионири и кадети, а потом ће се одржати главна трка у конкуренцији сениора која обухвата пливање на 1000м и трчање на 5200м.
Паралелно са Вршачким спортским летом, у Уљми су први пут одржане летње спортске игре у шест спортова, фудбалу, кошарци, шаху, стрељаштву, каратеу и теквондоу. Утакмицом првог тима и ветерана, обележено је 50 година постојања Кошаркашког клуба „Младост“ Уљма. Турнир у стрељаштву окупио је 10 екипа из региона, док су карате клуб „Уљма“ и Теквондо клуб „Еурошпед“ презентовали присутним гледаоцима своје вештине.
Фудбалери домаћег клуба ФК „Партизан“ Уљма угостили су школе фудбала из Љига, Вршца и Беле Цркве. У просторијама Месне заједнице Уљма, одржан је Кадетски рапид турнир у шаху, на ком је учешће узело више од 20 деце из Новог Сада, Кикинде, Беле Цркве и Вршца, а након тога у сениорском блиц турнир учествовали су такмичари Вршца и суседних Општина.
"Веома је важно да се спорт развија поред самог града и у свим насељеним местима тако да очекујемо да ће у наредним годинама одзив на овој манифестацији бити све већи. Град Вршац ће у свакој мери подржати овакве и сличне активности у свим нашим насељеним местима" изјавио је Марко Рашић, члан Градског већа за спорт и омладину.
„Сва дешавања су прошла у најбољем реду и врхунској организацији. Велику захвалност, Месна заједница Уљма, као организатор ове манифестације, дугује Граду Вршцу, који је активно учествовао у организацији ове манифестације и пратећих дешавања у оквиру првих летњих спортских игара у Уљми. Радићемо на унапређењу ове манифестације у наредном периоду како би она постала традиционална и препознатљива у будућности“ изјавио је Душан Радованчев, председник Савета МЗ Уљма.
Извор: Град Вршац