Вести

НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ВЛАЈКОВЦУ

Градоначелица Вршца Драгана Митровић са сарадницима, присуствовала је свечаном отварању реконструисаних просторија зграде Месне канцеларије у Влајковцу, која данас, након три године континуираног рада на њеном уређењу, има нови изглед.
Према речима градоначелнице Вршца Драгане Митровић, оваква инвестиција и овако сређена и уређена Месна канцеларија учиниће Влајковац бољим за живот, и свим мештанима омогућиће лакше функционисање и предтављаће везу Влајковца и Вршца. Самим тим, учинице да мештани немају потребе да напуштају насељено место, што је у последњих неколико година постало пракса, а села самим тим остају празна. Овакав потез и оваква улагања у села учиниће да тога више не буде.
- Ова инцвестиција резултат је сарадње Градске куће и Месне заједнице Влајковац. Савет и председник савета су својим трудом и ангажовањем, својом упорношћу довели до краја ове радове. Отварање реновиране Месне канцеларије је добро из разлога што је то знак да село живи. Свака обнова месне канцеларије јесте жеља житеља насељеног места да овде спроводе и доносе своје одлуке, да одржавају своје састанке и пре свега њихова жеља да остану у селу. Не мора се баш за све ићи у град и то је оно што ми желимо да постигнемо, управо да људи остану и да живе на селу. Самим тим што су реновирали ове просторије и направили себи један пријатан амбијент и простор јесте њихова жеља да и њихова деца остану овде, да похађају школу. Желимо да учинимо услове за живот што бољим, рекла је градоначелница Драгана Митровић, приликом обраћања мештанима који су дошли да присуствују свечаном отварању.
Градоначелница је додала и да, нажалост, нису све Месне заједнице исте, и нису пођеднако заинтересоване за развој села. Град опредељује одређена средства из буџета за једну календарску годину, а савети су ти који дају иницијативу како и на који начин ће се тај новац потрошити. Управо је, како напомиње Градоначелница, због тога улога Савета Месне заједнице веома важна, јер ти људи који овде живе најбоље знају шта је оно што је селу неопходно и шта је то што њихов живот може да учини бољим и квалитетнијим.
За следећу годину када је Влајковац у питању, предложено је сређивање ограде око сеоског гробља.
Сређивање и реновирање Месне канцеларије урађено је једним делом из буџета а једним делом из средстава самодоприноса.
Према речима педседника Савета месне заједнице Влајковац, Сафета Тихића, овако реновиране просторије Месне заједнице учиниће рад Савета бољим, а самим тим и живот мештана. Услови за рад су изузетни, и Влајковац је добио просторије какве и заслужује, напомиње Тихић.
Реконструисане просторије користиће се и за рад Савета Месне заједнице, али и за друге потребе мештана Влајковца. У Влајковцу тренутно живи 1300 становника. Ово је још једна у низу санација објеката на селима које реализује Град Вршац, у циљу изједначавања услова живота у граду и на селу.