Вести

НОВО ЛИЦЕ ВРШАЧКИХ УЛИЦА

Поводом инвестиционе активности коју је ЈКП Варош из Вршца започело у складу са последњом фазом радова у оквиру Програма за 2016. годину, градоначелница Драгана Митровић је са сарадницима обишла започете радове који се изводе у одређеним улицама у граду.
 
Екипе су ангажоване на радовима у улицама Иве Милутиновић, Ђурђа Смедеревца и Мокрањчевој, где је у току и реконструкција постојећег објекта у којем ће бити смештена амбуланта Дома здравља, Апотека и Дечији вртић.
 
Према чима Драгане Митровић, радови у улици Иве Милутиновића треба по плану да буду завршени до средине децембра. Ту се тренутно ради асфалтирање дела улице од Сремске до Петра Драпшина.
 
– Средства за ово инвестиционо одржавање обезбеђена су из кредита за 2016.годину и износе 8,5 милиона динара, а што се тиче Мокрањчеве,  до сада је утрошено око 6 милиона динара. Ови радови су изузетно важни за Град Вршац. Стигло је доста притужби грађана на поједине улице и тротоаре у граду, а као једна од тих је и улица Дејана Бранкова, где тротоари нису постојали или су били у лошем стању.  У Мокрањчевој је урађено и осветљење, с обзиром да ће се ту налазити вртић, амбуланта и апотека, који ће почети са радом почетком следеће године, истакла је градоначелница Драгана Митровић.
 
Према речима В.Д. директора ЈКП Варош, Мирослава Ступара, у Мокрањчевој улици радови су у завршној фази. 
 
– Цела улица ће се радити у више фаза, урађена је комплетна канализација, партерни и прилазни део око објекта, а ради се и реконструкција канала за воду, у којем је увек било доста воде приликом падавина. У наредних десетак дана ова фаза радова биће завршена. Све иде по плану и програм, радови укупно трају 50 дана, а ми смо сад на половини. До краја године биће све завршено, навео је Ступар.
 
 У оквиру ових инвестиционих радова, средиће се и Гундулићева улица, као и део Банатске, где ће бити замењене кључне и опасне шахте на путу. Улица Ђурђа Смедеревца, која се налази иза Опште болнице је једним делом завршена и на тај начин цео комплекс око болнице је комплетно уређен, а приступ је омогућен са свих страна. Тамо је, према речима надлежних, урађен нови паркинг, реконструисан је пут, постављен нови асфалт, а у наредном период завршиће се и тротоар.  У том делу улице урађени су сви инфраструктурни радови, урађена је канализациона и водоводна мрежа, постављене су нове шахте и прикључци за канализацију.