Вести

ПОЧЕЛИ РАДОВИ У ВРШАЧКИМ ВИНОГРАДИМА

Као што је више пута најављено и обећано од стране министра Николе Селаковића, држава неће допустити да Вршачки виногради пропадну. Сходно томе начињени су велики напори и ангажман који су у суботу коначно дали резултате и резидба је почела. Око стотину сезонаца вредно ради на орезивању плантажа "Вршачких винограда", а ускоро ће их бити око 240, како би се убрзали неопходни заштитни радови.

Привредни суд у Панчеву је имао разумевања за ситуацију у "Виноградима", па ће винограде, један од симбола града под Кулом, ипак на време орезати сезонски радници. Уложиће се додатни напори како би на радовима било ангажовано приближно радника као и док "Виногради" нису били у стечају, а цео поступак воде некадашњи стручњаци из ове фирме. Вршачки виногради налезе се у стечају и без радника, због чега нису били у могућности да отпочну са сезонским радовима, међу којима је и неоподна резидба.

Извођења агротехничких мера биће под будним оком и савета за пољопривреду ОО СНС, а за то ће бити задужени чланови савета Милош Ђокић и Владимир Соларевић, који од почетка прате напоре да државе да се помогне. Соларевић се у изјави медијима, у име грађана Вршца и свих оних који воле и поштују бренд "Вршачких винограда", захвалио министру правде Николи Селаковићу и премијеру Александру Вучићу, као и другима који су омогућили резидбу на плантажама ове фирме у стечају.