Вести

ПРЕМИЈЕР АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ У ВРШЦУ

Компанија Хемофарм обележила је данас десет година рада у оквиру немачког концерна ШТАДА, отварањем нове фабрике за контролу квалитета производа, а свечаности је присуствовао премијер Србије Александар Вучић, којег је испред фабрике дочекало око 3.000 грађана Вршца и околине.
Домаћин, генерални директор Хемофарма и потпредседник ШТАДА, групе за југоисточну Европу, Роналд Зелигер, у друштву градоначелнице Вршца Драгане Митровић, начелнице Јужнобанатског управног округа Данијеле Лончар и других званица, показао је премијеру погон за контролу свих производа из Хемофармовог портфолиа на глобалном нивоу.
Радни састанак
Након обиласка лабораторија за припрему узорака ХПЛЦ и фотосензитивне материје и за ХПЛЦ инструменте, премијер Вучић и директор Хемофарма Зелигер, одржали су радни састанак, на којем су били присутни и министар здравља Златибор Лончар и министар привреде Горан Кнежевић, као и Амбасадор Немачке у Србији, његова екселенција Аксел Дитман.
На конференцији за медије, одржаној након састанка, премијер је изјавио да Хемофарм представља Србију у 38 земаља где извози своје производе.
–За нас је рад ове фабрике од изузетног значаја. Од целокупног тржишта, Штада и Галеника покривају 45 одсто. Штада, односно Хемофарм представља нашу земљу у још 38 земаља. Ми ћемо наставити да чинимо све, да подстичемо раст инвестиција у нашој земљи, радићемо и на владавини права, и на свему што је неопходно да се инвеститори осећају у нашој земљи као код своје куће, радићемо на побољшању амбијента за домаће инвеститоре, за наше привреднике. Оно што је за нас од изузетног значаја је то да не будемо задовољни својим резултатима. Поставићу циљ да раст наше привреде мора да буде четири одсто. Пронашли смо нове изворе раста и задатак ће бити да у следећој години постигнемо четири одсто раста. То је од кључног значаја за нашу земљу. Ја не волим да обећам оно што нисмо у стању да испунимо, радићемо што је могуће више, и ако будемо имали раст од четири одсто, то је доказ да Србија постаје једна успешна земља, што би значило да ћемо бити једна од прве три или четири земље у Европи по стопи раста у 2017. години, рекао је премијер Србије Александар Вучић.
СРДАЧАН СУСРЕТ: Премијер Србије Александар Вучић и градоначелница Вршца Драгана Митровић
Овом инвестицијом вредном више од пет и по милиона евра Хемофарм обележава деценију пословања у оквиру немачког концерна ШТАДА. Нова зграда Квалитета представља највиши светски домет и усклађеност са стандардима фармакопеје у циљу одржавања врхунског квалитета Хемофармових производа на глобалном нивоу.
Генарални директор Хемофарма, истакао је како је ово само једна од зграда комплекса и да је квалитет кључ свега што ова компанија ради.
-У току претходне године, знатно смо повећали производњу. Ове године Хемофарм је инвестирао између 30 и 35 милиона у своје зграде и објекте. У овој згради у коју смо уложили шест милиона евра ради 300 запослених стручњака и експерата са интенцијом кадровског проширења, рекао је Зелигер и додао да пословањем из Вршца имају прилику да извозе у многе друге земље.
Премијера Србије дочекало је 3.000 грађана Вршца и околине
Хемофарм Квалитет је организациона целина настала крајем 2014. године, обједињавањем сектора Контроле квалитета и Обезбеђења квалитета. Унапређена је организациона ефикасност и прецизније делегирање одговорности, а нове зграде Квалитета („GREENFIELD“ пројекат), укупне су површине 7.000 м2.