Вести

ПРЕМИЈЕР НАЈАВИО ИНФРАСТРУКТУРНЕ ПРОЈЕКТЕ НА ДЕОНИЦИ ПАНЧЕВО-ВРШАЦ

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Азербејџана Елдара Хасанова и представнике компаније АЗВИРТ на челу са извршним директором за Европу Муратом Туркоглуом.
На састанку је договорено да деоница коридора 11 Љиг-Прељина буде завршена и пуштена у саобраћај до краја октобра. Прихваћен је предлог председника Владе Србије Александра Вучића да коришћење наведене деонице буде потпуно бесплатно до краја ове године.
У складу са Меморандумом о сарадњи потписаним између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије и представника компаније АЗВИРТ из Азербејџана и кинеске компаније Синехидро, уз подршку Владе Азербејџана и Владе НР Кине, тема сусрета била је и обилазница око Београда, односно завршетак Сектора Б од моста Остружница до Бубањ потока, као и Сектора Ц, који обухвата завршетак целокупне обилазнице око Београда, укључујући и мост код Винче.
Током сусрета било је речи и о потенцијално новим инфраструктурним пројектима на деоницама Београд - Вршац, Београд - Зрењанин, Нови Сад-Зрењанин и Нови Сад – Шабац.