Вести

Рекордан одзив излагача на сајму цвећа и меда

На овогодишњем сајму цвећа и меда учешће је узело 47 излагача, како из Вршца тако и из различитих делова Србије. Дошли су нам произвођачи цвећа и других садних материјала (украсног шибља и дрвећа, воћа, егзотичног и зачинског биља) из: Темерина, Чумића, Крагујевца, Жагубице, Рековца, Глогоња, Пожаревца, Каћа, Бистрице, Земуна, Крушевца, Велике Дренове, Новог Сада, Тополе, Пландишта, Беле Цркве и Банатског Новог Села.

Јуче у току дана су наши суграђани показали велико интересовање за сајамско дешавање на тргу Светог Теодора, а данас и сутра - докле манифестација траје - очекујемо још већи број посетилаца. Туристичка организација Вршац, као организатор и Град Вршац, као покровитељ манифестације, на овај начин желе да свим нашим суграђанима пруже прилику да набавку саднице за пролећно уређење дворишта и тераса, обаве што повољније, квалитетније и разноврсније.

 

Сајам цвећа обишла је градоначелница Драгана Митровић, која је разговарала са произвођачима и изразила задовољство успехом манифестације.

 

"Данас на Сајму цвећа видимо рекордан број излагача и велику гужву међу посетиоцима, а обзиром да је сутра први дан викенда, очекује се још већа посета. У разговору са произвођачима смо чули да је и све што су понели са собом и изложили мало, колика је потражња за цвећем, осталим украсним биљкама, зачинским и лековитим биљем као и медом и производима од меда. Овај сајам је прилика да произвођачи из свих крајева Србије понуде шта имају, а вршчанима да у ово пролећно доба набаве нове биљке за своје баште. Надамо се да ће у будућности бити још већ одзив излагача и да ћемо нашим вршчанима припремити још бољу понуду." изјавила је градоначелница Драгана Митровић, након обиласка Сајма цвећа и меда и разговора са излагачима.

 

 

 

Извор: Град Вршац