Вести

САВЕТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ И УНИЈА ЖЕНА УГОСТИЛИ ДРЖАВНОГ СЕКРЕТАРА ПРЕДРАГА ПЕРУНИЧИЋА

Државни секретар за спорт Предраг Перуничић посетио је данас Општину Вршац, где су га дочекале колеге из Савета за спорт и Уније жена ГО СНС Вршац. Перуничић је у Центру Миленијум присуствовао тренингу Одбојкашког клуба "Банат" који води Душан Павловић, а потом је учествовао у раду Округлог стола о Закону о спорту и финансирању спорта у локалној самоуправи.

Влада Србије је 2014. године донела Националну стратегију и урадила Акциони, а после годину дана и Извештај о развоју спорта у нашој земљи. Сада Министарство спорта и омладине обилази градове и општине. Од 145, чак 131 град и општина усвојило је своју Стратегију развоја спорта, што је велика ствар. Урађен је и Закон који сада неопходно имплементирати на локалу, у пуној мери.

Државни секретар је истакао да је циљ Стратегије развој школског спорта и масовност деце у спорту, па је Одбојкашком клубу "Банат" донирао лопте, које су, сваком клубу, увек потребне. "Нико не може да ме убеди да дете воли више компјутер него лопту", рекао је Перуничић током тренинга ОК "Банат".