Вести

СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ У ВРШЦУ

Град Вршац је у потпуности спреман за почетак зимске сезоне, а данас је извршена и смотра дела возила којима ће се путеви одржавати предстојеће зиме на територији града.
- Управо смо искористили прилику да погледамо механизацију која ће бити коришћена на територији Града Вршца и уверимо се да је у питању нова и најсавременија механизација, која ће бити на располагању у читавом периоду трајања зимске сезоне. Обезбеђене су довољне количине соли и агрегата за потребе зимске службе, а услед повећане потрошње предвиђена је набавка и додатних количина, истакао је Дејан Чебзан, члан Градског већа за инфраструктуру.
Временска ситуација пратиће се на дневном нивоу и без обзира на временске услове, механизација и људство биће 24 часа у стању потпуне приправности и спремни да одговоре на све захтеве.
- Радови се изводе на основу уговора о јавно приватном партнерству, а Град Вршац је у потпуности укључен у рад зимске службе преко комуналних служби и оне директно дају налоге приватном партнеру који су приоритети и како ће се одвијати зимско одржавање. У случају екстремних зимских услова са својом механизацијом и људством укључиће се и ЈКП "Други Октобар", који поседује механизацију потребну да одговори на све додатне захтеве, рекао је Чебзан.
Извор: Град Вршац