Вести

СНС ЗАХТЕВА ОСТАВКУ ЉУБИСАВА ШЉИВИЋА

Српска напредна странка затражила је на данашњој конференцији за новинаре да Љубисав Шљивић директор ЈКП "Други октобар", који се на челу овог предузећа налази 23 године, због неодговорне пословне политике која је довела до тога да становници Вршца годинама пију неисправну воду из градског водовода а он ништа није предузео да се овај проблем реши, упркос препорукама разних Института за јавно здравље о неопходности изградње фабрике за пречишћавање воде, поднесе оставку.

Почетак конференције испред зграде  предузећа „Други октобар“, обележио је инцидент када је радник обезбеђења овог предузећа по налогу Љубисава Шљивића покушао да спречи одржавање исте

Град Вршац, деценијама уназад, има  неисправну воду  за пиће. И сам директор ЈКП „Други Октобар“ је рекао  да  „вода, од првог избушеног бунара пре 54 године до данас, садржи одређене хемијске елементе више од дозвољених количина. И последње лабораторијске анализе Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ потврдиле су да је вода за пиће неисправна, односно да садржи повећану концентрацију амонијака, десет пута већу од дозвољене, мангана као и микробиолошку неисправност и то у једној школи, истакла је Наташа Ћирић члан градског одбора СНС Вршац.

Она је такође навела да је Батут навео да је неопходно увођење адекватне, промене постојеће технологије како би се повећани параметри у води за пиће довели у оквире нормале а да су на неопходност изградње фабрике за пречишћавање воде за пиће указивали  и други Институти готово након сваке анализе.

Према њеним речима уназад десет и више година анализе узорака воде показују да Вршчани пију неисправну воду са повећаном концентрацијом амонијака, што дугорочно према тврдњама стручњака може да доведе до озбиљних здравствених проблема.

Уместо да, чим су се стекли услови за изградњу фабрике  воде на изворишту у Павлишу отпочне са  пречишћавањм пијаће воде, ЈКП „Други Октобар“ улаже у фабрику воде „Моја вода“ у Месићу. Сви знамо да је „2. Октобар“ могао и морао да изгради фабрику за пречишћавање пијаће воде. То зна и директор ЈКП „Други Октобар“ Љубисав Шљивић! Да ли је добит важнија од здравља грађана, запитала се функционерка СНС

Она је поставила питање са каквим економским оправдањем и из којих извора финансирања, је предузеће „Други октобар“ инвестирало у изградњу Коначиште "Мрамор" у туристичком центру Брзеће на Копаонику, фабрику за производњу брикета и пелета, реконструкцију објекта ресторана „Стари млин“. Због чега је износ од 720 милиона динара ЈКП "Други октобар" годинама књиговодствено водио као нераспоређену добит, а истовремено користио средства самодоприноса за изградњу сопствене инфраструктуре, чију је употребу и одржавање грађанима наплаћивао?

Под плаштом друштвено-одговорног пословања и бриге о запосленима, директор ЈКП "Други октобар" Љубисав Шљивић четврт века руководи комуналним предузећем, наносећи штету грађанима Вршца а све у корист личног профита и интереса. Због такве пословне политике која је супротна интересима и потребама грађана Врша захтевамо оставку Љубисава Шљивића, истакла је чланица градског одбора СНС Вршац и изразила сумњу да сам Шљивић пије воду из градског водовода.