Вести

СНС: ЗАУСТАВИЋЕМО КРИМИНАЛ НА СВИМ НИВОИМА

"Сви сте сведоци да премијер Александар Вучић, од првога дана иде у одлучну борбу против криминала, од врха до локала. Желимо да Србију учинимо бољом него што је данас. Важно је да схватимо да свако од нас може дати велики допринос томе уколико, као што стално помиње премијер Александар Вучић", мењамо себе, рекла је на јучерашњој трибини СНС у МЗ "Живе Јовановић" , Драгана Митровић, кандидат за одборника у Скупштини града Вршца са листе "Александар Вучић - Србија побеђује".
Митровићева је истакла да СНС не жели да нереално обећава, још мање да грађанима Вршца улива наду да треба да очекују финансијску корист од ствари које се пре свега косе са законом.
- Обећавамо само оно што можемо да испунимо. То је главна разлика између СНС и других политичких опција. Обећања других нису реална, поготово када су у питању обећања директора комуналног предузећа, у стилу Млађана Динкића, да ће грађани Вршца добити акције јавног комуналног предузећа "ДРуги Октобар", вредне неколико хиљада евра, рекла је Митровићева и позвала све грађане да 24.априла изађу на изборе и заокруже број 1 на свим нивоима јер Србија заслужује боље, Војводина заслужује боље и град Вршац заслужује боље.
Народни посланик др Предраг Мијатовић говорио је о режиму Демократске странке и катастрофалном стању које је СНС затекло када је у питању здравство.
- Затекли смо капитално урушен систем здравственог осигурања. Чекао нас је велики посао, јер су закони о здравству које је Демократска странка донела, довели до криминализације здравства и да се сваки појединац у овој земљи осећа несигурно. Ми смо до сада донели бројне законе међу којима бих издвојио Закон о вантелесној оплодњи, Закон о трансфузији, а у припреми је и Закон о здравственом осигурању који ће донети бројне промене и олакшице у здравственом систему, рекао је др Мијатовић.
Он је додао да се ради на обнови клиничких центара, болница и домова здравља.
- Листе чекања је фаворизовао ДС. Трудићемо се да то променимо, јер је управо то један од главних проблема корупције у здравству. Објединићемо поново болнице, домове здравља и апотеке. Тај лош потез ДС довео је само до дуплирања администрације и неефикасности. Ове здравствене установе ћемо претворити у здравствене центре, и тиме ће се створити услови за боље функционисање, изјавио је др Мијатовић.
На трибини се говорило о плану и програму СНС како на Републици, тако и на локалу, те је стављен акценат на проширење индустријске зоне.
- У плану је да се прошири Северна индустријска зона која би омогућила довођење нових инвеститора, а самим тим и отварање реалних нових радних места. Створићемо услове за повољну пословну климу, да нови инвеститори желе да послују у оваквом окружењу и да проширују своја постројења. СНС зна шта данас значи радно место, и трудиће се да се стопа незапослености знатно смањи. Знамо да то неће бити лако и да ће нам на том путу стајати многе препреке. Али, угледајући се на премијера Александра Вучића и његову пожртвованост да Србија буде земља у којој би свако пожелео да живи, и ми ћемо се на локалу трудити да пратимо његов пример, изјавио је Борислав Николајевић.
Поред Митровићеве, Мијатовића и Николајевића, обратили су се и кандидати за одборнике у Скупштини града Вршца Милош Васић, Милан Васић, Адријана Барши, Владимир Соларевић, Марко Рашић, Миланче Симоновић, као и повереник ГрО СНС Вршац Александар Ђорђевић.
Вршачки напредњаци су на крају још једном позвали све грађане да 24. априла изађу на изборе и подрже листу "Александар Вучић - Србија побеђује" на свим нивоима.