Вести

СУШЕЦ ОСУДИО НАПАД НА ГРАДОНАЧЕЛНИЦУ

Случај који претходних дана потреса Јужни Банат јесу претње градоначелници Вршца Драгани Митровић, и њеној колегиници Наташи Тадић, које им је 10. новембра упутио Рајко Гутеша директор филијале “Б” Пореске управе Вршац, само због тога што су радиле свој посао. Гутеша је због нелегалне градње упутио претњу “Неко ће попити метак”. Још увек није саслушан.

- Као народни послани, као грађанин Србије, као родитељ, као представник СНС најоштрије осуђујем овакав вид напада и упућивање претњи. Апелујем на све органе да спроводе закон Р Србије. Када је Вршац у питању није тајна да до преузимања одговорности СНС је тамо био систем каубојштине. желим да порућум свим државним органима да поштују Закон Србије и раде у складу са законом – изјавио је Сушец.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, требало је 23. Новембра да сведочи у полицији, али се окривљени Гутеша није појавио. Због тога је саслушање одложено за 30 дана. Сушец је најавио да ће због тога свакога уторка у Скупштини Србије, постављати питање министарки правде Нели Кубуровић и министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу шта надлежни органи предузимају поводом претњи у Вршцу.