Вести

ТЕСЛА ДОБИЛА НОВЕ КОШЕВЕ

„Користим прилику да се захвалим Министарству омладине и спорта на несебичној подршци Вршцу у овој области. Овог пута је у питању донација кошева ШЦ „Никола Тесла“. Кошеви у овој школи су руинирани и деца нису имала могућности да у склопу физичких активности играју кошарку. Сада ће им то бити омогућено, а у наредном периоду у плану је и да се постојећи терени пресвуку тартаном како би се побољшали услови за адекватно одржавање наставе физичког васпитања.“- рекао је Живковић.

Директор школе Жељко Ивковић нагласио је да је у последње две године доста урађено за ову школу у којој наставу похађа око 700 ђака. Васић је навео само неке од досадашњих пројеката који су реализовани у овој школи као што је замена дрвених прозора алуминијумском столаријом са ниско емисионим стаклом, урађено је централно грејање, спољна изолација зграде, завршена је прва фаза реконструкције крова и планира се почетак наредне фазе.

„Министар Вања Удовичић је неколико пута до сада обишао Вршац и овим путем желим да му се захвалим на помоћи када је у питању развој спортске инфраструктуре у нашем граду. Спортске терене у оквиру ШЦ“ Никола Тесла“ , поред редовних ђака који наставу похађају у овој школи, користе и друга деца у после подневних часовима, тако да смо сада обезбедили услове да се терен приведе намени, а након планираног постављања тартана на терене стећи ће се сви услови за неометано бављење спортским активностима“ - изјавио је Ђорђевић.