Вести

Усвојена одлука о изради просторног плана за аутопут Панчево-Вршац-Државна граница

Скупштина АП Војводине на данашњој седници усвојила је Одлуку о изради просторног плана подручја посебне намене инфраструктурног коридора аутопута Е-70, деоница Панчево-Вршац-Гранични прелаз са Румунијом (Ватин).
Подручје обухваћено овим просторним планом обухвата катастарске општине у оквирима јединица локалне самоуправе градова Панчево и вршац, као и општина Ковин, Алибунар и Пландиште, а простире се на око 980 квадратних километара. Иницијатива за израду овог просторног плана покренута је од стране ЈП "Путеви Србије", а на основу већ израђене Претходне студије оправданости са Генералним пројектом аутопута Е-70 за деоницу Панчево-Вршац-Државна граница.
Техничку документацију је израдио институт ЦИП из Београда на коју је дат позитиван извештај Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. У току ове године планиран је наставак израде техничке документације за овај путни правац. За потребе израде овог Просторног плана и Извештаја о процени утицаја плана на животну средину из буџета АП Војводине, издвојено је 36.118.368,оо динара, а рок за израду нацрта је шест месеци.
Након завршетка Нацрт просторног плана биће изложен на јавни увид у трајању од 30 дана у Вршцу, Панчеву, Ковину, Алибунару, Пландишту, као и у Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине у Новом Саду.

Извор: Град Вршац