Вести

УСВОЈЕНА СТРАТЕГИЈА РАЗВОЈА ГРАДА ВРШЦА ЗА НАРЕДНЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ

На данашњој VI редовној седници Скупштине Града Вршца усвојена је локална стратегија развоја Града Вршца до 2020. године. Такође, усвојена је и Одлука о изменама и допунама одлуке о организовању привредног друштва "Технолошки Парк" доо.
Усвојена је и Одлука о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Вршца, којом је Основној школи "Бранко Радичевић" из Великог Средишта дата новоизграђена фискултурна сала у школском дворишту.
Усвојен је и предлог Одлуке о увођењу самодоприноса на подручју месне заједнице Влајковац у периоду до 2021. године, од које би ова месна заједница требало да приходује око 7.5 милиона динара, те Одлука о расписивању референдума ради изјашњавања Влајковчана о претходном предлогу.
Скупштина Града Вршца дала је и Мишљење о промени границе Катастарске општине Павлиш са катастарским општинама Влајковац и Ритишево, ради спајања заједничких објеката у КО Павлиш.
Такође, без расправе, усвојен је и План коришћења средстава самодоприноса за здравство за 2016. години, а потом су усвојена и бројна кадровска решења у школским одборима, Градској библиотеци и Управном одбору Дечјег вртића "Чаролија".