Вести

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОДРШКЕ ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Савет за спорт и омладину ОО СНС Вршац подржао је серију догађаја који представљају кампању за подршку особама са инвалидитетом. Чланови општинског одбора Српске напредне странке у Вршцу већ дуже време учествују и подржавају све акције удружења ПАРАКВАД из Вршца, a такав вид подршке ће се наставити и у будућности.

Удружење параплегичара и квадриплегичара "Параквад ВШ" започело је кампању "Особе са инвалидитетом - У срцу Србије", чије ће обележје бити беџ подршке, а промоција је одржана на Градском тргу, код Крста. Бројни пријатељи удружења, као и пролазници, са задовољством су на своје ревере постављали беџ акције. Подршку акцији својим присуством дало је и Удружење МНРО "Отворено срце света".

Удружење спортиста "Српска Спарта" организовало је у недељу 28.02.2016. у Панчеву 10. хуманитарну борилачку манифестацију "Комбат челенџ". Сав прикупљени новац од продаје улазница намењен је Драгану Виторовићу из Вршца, дугогодишњем спортисти који је пре 17 година остао непокретан после саобраћајне несреће. Виторовић је, на врхунцу каријере у одбојци, у 19. години, доживео саобраћајну несрећу. Упркос тешкоћама, завршио је факултет и основао удружење за особе са инвалидитетом "Параквад ВШ", како би помогао људима који су у сличној ситуацији као он. У Хали спортова на панчевачком Стрелишту, ММА и К1 борбе испратило је око 1.200 гледалаца, а током манифестације представљена је и акција "Особе са инвалидитетом - у Срцу Србије".

Кампања се наставља већ овог викенда у Београду где се одржава теквондо турнир "Омега куп". Турнир у новобеоградској хали спортова биће хуманитарног карактера под слоганом "Стави беџ и подржи акцију". На турниру ће учествовати преко 700 такмичара из земље и иностранства, а међу специјалним гостима на турниру биће учеснице предстојеће Олимпијаде у Рију Милица Мандић и Тијана Богдановић.