Вести

ВОЈВОДИНА МОЖЕ И МОРА МНОГО БОЉЕ

Јадранка Јоксимовић је најпре посетила просторије вршачког СНС, а потом и прошетала градским улицама где разговарала са Вршчанима. Јоксимовић је у “граду под Кулом” истакла да ће СНС иницирати формирање Агенције за регионални развој и ЕУ фондове Јужног Баната. Јоксимовић је још навела да је до сада постигнута снажна енергија која Србију вуче у правцу стабилности, напретка, развоја, додајући да ти резултати још увек нису довољни, због чега је потребно и даље напорно радити и да сви буду још одговорнији.

Она је такође рекла да је СНС свесна да добар део грађана можда није осетио на личном стандарду бољитак, али је напоменула да оно што је годинама уништавано и запуштано не може преко ноћи да се промени. Вршац, према њеним речима, има пуно потенцијала за туризам, пољопривреду, привреду, али може и мора још боље да ради, пре свега по питању обезбеђивања више радних места за младе, како би они остајали у том граду.

Један од начина, према њеним речима, јесте коришћење европских фондова у већој мери, па је позвала локалну самоуправу да више ради на томе и обучава кадрове и каже да је најважнији део нашег европског пута да сами себе реформишемо и државу учинимо модернијом и ефикаснијом, па ће онда чланство у ЕУ бити "кров на кућу коју смо сами саградили и која је боља за све грађане у Србији".

Јоксимовић, која је и интернационални секретар СНС, је поручила да верује да ће се и у Вршцу и у Војводини живети и радити по европским стандардима и да ће СНС добити поверење грађана за наставак политике стабилности, напретка и успеха свих грађана Србије.