Вести

"ВРШАЦ МОЈ ГРАД" - СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА У КОНГРЕСНО-МУЗИЧКОЈ ДВОРАНИ ЦЕНТРА МИЛЕНИЈУМ

Статус града Вршцу је враћен изменом Закона о територијалној организацији Србије. Бројни Вршчани, странке и удружења, годинама уназад, уложили су значајне напоре и подносили иницијативе да се Вршцу врати статус који му и припада. То је пошло за руком тек актуленој локалној власти, чије је интересе, пред Владом Србије, а уз велику подршку премијера Александра Вучића, заступао министар правде Никола Селаковић, који је на свечаној академији био гост.

Пред суграђанима, говорили су председник Скупштине Града Вршца Јовица Заркула, градоначелник Чедомир Живковић, министар правде у Влади Републике Србије Никола Селаковић и Роналд Селингер из фармацеутске компаније Хемофарм Штада, као и Његово Пресосвештенство Еписког Банатски Господин Никанор, који је, за говорницом, пред народом, показао посебне емоције. Чињеница је да је епархија банатска, са седиштем у Вршцу, богатија за два града, Вршац и Кикинду.

На крају свечаног програма градски хор АС, хор Свети Теодор Вршачки и дечији хор отпевали су химну града Вршца коју је компновала професорка Татјана Гердец Мрђа.