Вести

Вршац, уз Председника Вучића, тек очекује убрзани развој

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, поводом најављене посете председника Републике Србије Јужнобанатском округу, изразила је велику захвалност и част што ће се Александар Вучић, 19. маја, посетити град, чији развој, уз подршку Председника, тек почиње.
„Велика ми је част и задовољство што ће Председник Александар Вучић поново посетити Вршац, јер свака његова посета увек резултира новим и додатним напретком нашег града. Његов допринос је немерљиво значајан у свим нашим развојним пројектима. Привилегија је што ће нас сутра поново посетити. Дао је велики допринос да огромна инвестиција стигне у нашу Ваздухопловну академију, али је помагао и у свим другим нашим значајним пројектим. Зато нам је задовољство што ће поново бити у нашем граду и што је Вршац део заједничких снова у којима ‘Србија сања и снове остварује’. Искрено се радујем посети и добродошао Председниче“, истакла је градоначелница Драгана Митровић.
Председник Вучић у Вршцу ће посетити фабрику Интертрон. Реч је о породичној фирми која је и сувласник фабрике „Литопапир“ из Чачка. Изградњом поменуте фабрике заокружен је вишегодишњи пројекат оживљавања Научно – технолошког парка.
Градоначелница Митровић каже да је завршетак пројекта Научно – технолошког парка тек почетак развоја Вршца, јер је Град, уз подршку виших нивоа власти, започео нови капитални пројекат, инфраструктурно опремање Индустријске зоне „Север“, у коју ће се доселити велике светске компаније и отворити нова радна места за Вршчане.
„Желим да подсетим да смо изградили Постројење за прераду пијаће воде у Павлишу (6 милиона евра). У Павлишу се гради и канализација употребљених отпадних вода (315 милиона динара). Изградили смо олимпијски и дечји базен (195 милиона), да смо изградили спортску салу у Гудурици (36 милиона), школско-спортску салу у Уљми (210 милиона), вишепородични стамбени објекат за избегла и расељена лица (1.2 милиона евра), да градимо дечји вртић у Абрашевићевој (103 милиона) и да смо реконструисали и доградили Постројење за прераду отпадних вода (759 милиона). Такође, изградили смо и ново гробље (149 милиона), чиме је решен велики проблем града последње две деценије“, каже градоначелница Митровић.
Градоначелница Митровић истиче да су у току и други капитални пројекти, попут изградње аутопута Београд – Панчево – Вршац – граница са Румунијом, о којем Вршчани сањају деценијама.
„Очекује нас и градња новог објекта и реконструкција, адаптација, санација и доградња постојећих објеката комплекса Опште болнице, за шта је потребно око 9.5 милијарди динара. Ускоро почиње и изградња магистралне обилазнице око Вршца, инвестиција вредна око 8.2 милиона евра. У изради је и пројекат реконструкције и унапређења водоводног система и одвођења атмосферских вода на територији града Вршца, вредан скоро 246 милиона динара, а прихваћен нам је и пројекат реконструкције и доградње Пољопривредне школе, за коју ћемо, уз подршку виших нивоа власти, издвојити скоро 290 милиона динара. Развој Вршца, уз подршку Председника Александра Вучића – тек почиње“, каже градоначелница Митровић.

Извор: eVršac