Вести

ВРШАЧКА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ЈУБИЛАРНОЈ СКУПШТИНИ НАЛЕДА

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, са сарадницима, присуствовала је данас десетој јубиларној Скупштини Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) "Будућност реформи!", која је одржана у Народној банци Србије у Београду.
Свечаном скупу присуствовали су и амбасадор САД у Србији Кајл Скат, директор Европске банке за обнову и развој у Србији Даниел Берг, заменик шефа Делегације ЕУ у Србији Оскар Бенедикт и амбасадор Холандије у Србији Хенк ван ден Дол. Конференцији је присуствовало и више од 220 чланова НАЛЕД, привредни лидери, градоначелници и представници организација цивилног друштва.
На Конференцији су дефинисани реформски приоритети које ће НАЛЕД предложити новој Влади Србије, као и могућности за сарадњу на унапређењу пословног амбијента током 2016/17. године.
Влади Србије и Агенцији за привредне регистре свечано је уручен софтвер за електронско издавање грађевинских дозвола. Међу присутнима били су и представници немачких и швајцарских организација за сарадњу који су финансирали пројекат. Софтвер који је у примени од 1. јануара 2016. израђен је у оквиру пројекта ГИЗ Отвореног регионалног фонда за унапређење општинских услуга у партнерству с НАЛЕД.