Вести

ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО ЈЕ ВАЖНА ТЕМА ЗА СВЕ НАС

Међународни дан против насиља над женама у свету се обележава наранџастом бојом, уједно је и дан којим почиње 16 дана активизма коју подржава више од 1700 организација у преко 100 држава света.
- Унија жена ГрО СНС подржава велику светску кампању, у којој осим што желимо да кажемо: "Стоп насиљу над женама", уједно желимо и да укажемо на важност улоге сваке жене у друштву у коме живимо. У нашим активностима желимо да истакнемо важност женског предузетништва,  и да дамо поршку нашим суграђанкама на путу да се на најбољи могући начин остваре и у предузетничким водама, поручују из Уније жена ГрО СНС.
Теме састанка биле су:
1) Економска еманципација жена кроз женско предузетништво и самозапошљавање .
2) Сајам женског стваралаштва на Агрико пијаци - "У сусрет празницима", такмичење у прављењу домаћих колача по старинским рецептима.
3) Континуирана превенција насиља над женама у породици.
У последње време у Србији је све више жена које се одлучују да уплове у воде бизниса. Бројним законима, прописима и стратегијама Србија је дефинисала институционални оквир за развој женског предузетништва, јер је оно веома битно за целокупну привреду наше земље.
- Поршка друштва, породице и система, требало би да буду неизоставни партнери за женско предузетништво. Наравно потребно је и радити на себи, веровати у себе и у идеју која сваку жену може одвести на пут ка успеху. Због тога сматрамо да су овакви састанци прилика да подржимо наше суграђанке на том путу, као и да се упознамо са њиховим страховима на том пољу, закључују у Унији жена ГрО СНС.