ГРАДОНАЧЕЛНИЦА МИТРОВИЋ И ДИРЕКТОР ЈВП "ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ" ЗАСАДИЛИ ПРВЕ САДНИЦЕ СТАБАЛА У ПОТПОРЊУ

Градоначелница Вршца Драгана Митровић и вд директора ЈВП "Воде Војводине" обишли су данас у Потпoрњу радове у оквиру велике акције пошумљавања Војводине, где ће бити засађено 46.000 стабала од укупно 53.000 намењених за газдинску јединицу Вршац само у току ове године. Они су овом приликом симболично засадили једно стабло бреста у приобаљу канала ДТД на улазу у Потпорањ.
"Налазимо се у Потпорњу где је у току велика акција пошумљавања Војводине где ће у оквиру редовног годишњег пошумљавања у овом насељу бити засађено 46.000 садница бреста. Захваљујући Јавном водопривредном предузећу ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ само на газдинској јединици Вршац укупно ће бити засађено 53.000 садница у току ове године што је од великог еколошког значаја за наш град.
Град Вршац спроводи активну политику унапређења заштите животне средине и за ту намену опредељујемо значајна средства, само током претходне недеље смо у сарадњи са Градским зеленилом засадили преко 1.200 стабала јасена и четинара на 30 локација у самом граду и већини насељених места. Велики број стабала засађен је на Војничком тргу, Тргу Андрије Лукића, Булевару Милоша Обилића и Градском језеру, а у наредном периоду настављамо са овом акцијом у свим деловима града као и остатку насељених места. Такође, прошле недеље потписан је уговор са Министарством заштите животне средине о пошумљавању заштићеног подручја Мали рит аутохтоном сортом Храста лужњака, што ће поред ревитализације шумских појасева у заштићеном подручју проширити и шумско станиште за заштићене врсте биљака и животиња. Град Вршац планира да и у будућности реализује велики број пројеката из области заштитне животне средине, а све у циљу стварања још квалитетнијих услова за живот наших суграђана." изјавила је градоначелница Вршца, Драгана Митровић
"Редовно пошумљавање настављамо на локалитету Потпорањ, где ће се и највише садница засадити у овој акцији "Вода Војводине" чак 53.000 садница. Желим да нагласим да локална самоуправа и месна заједница дају огроман допринос ономе што раде "Воде Војводине" на овом потезу. Договорили смо се и да ћемо инвестиционо помоћи месну заједницу, радићемо на раскрчењу терена, средити простор за риболовце, а следеће године ћемо и урадити порибљавање овог дела канала. Пре двадесетак година, ово подручје је девастирано неконтролисаном сечом шуме." изјавио је ВД директора "Воде Војводине" - Срђан Кружевић
Најављене су нове инвестиције ЈВП "Воде Војводине" чија ће реализација почети већ током маја месеца, а детаљне потребе биће размотрене са Саветом месне заједнице и локалном самоуправом.
Извор: Град Вршац